KARBONAT - SODYUM BİKARBONAT KULLANIM TARİFİ 

Karbonat, yaygın halde bulunan önemli bir mineral grubudur. Karbonatlar karbonik asidin (H2CO3) metalik tuzlarıdır. Bunlar başlıca kalsiyum, mağnezyum, demir, mangan, çinko, baryum, stronsiyum ve kurşun karbonatlardır.

Eczanelerde: İngiliz Karbonatı, isimi ile satılmaktadır.

Hasta olmamak için her gün 1 çay kaşığı karbonatlı su içebilirsiniz. Bunu yarım çay kaşığı sabah, yarım çay kaşığı akşam 1 bardak suya karıştırıp 3 dk bekleyip iyice karışmasını bekleyin sonra tekrar karıştırıp içiniz.

Eğer grip, nezle gibi rahatsızlıklar olursa günde 3 çay kaşığı karbonatlı su içebilirsiniz. Fazla gelirse o zaman günde 3 kere yarım çay kaşığı içerek buna devam edebilirsiniz.
Eğer Karbonatlı su içmekte zorlanıyorsanız, boş ilaç kapsülleri temin edip içlerine sodyum Bikarbonatla doldurup bol suyla hap olarak içebilirsiniz.

Karbonatın Faydaları:

İngiliz karbonatının ya da karbonatın bilinen ve halk arasında yaygın kullanımına sebep olan faydalarından bazılarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Karbonat ciddi düzeyde terlemeyi engellemektedir. Özellikle yaz aylarında ciddi derecede terleyen kişilerin koltuk altı bölgelerine karbonat koyup terlemekten kurtuldukları bilinenler arasında yer almaktadır.

Bu faydalardan bir taneside karbonatlı suyun diş beyazlatıcı etkisi olduğudur.Tuzla karıştıracağınız karbonat ile dişlerinizi fırçalayın. Diş çürüklerinde yerleşip yaşayan bakterilerin iki düşmanından birisi karbonattır. Sabaha kadar ağzınızda ve dişlerinizdeki bakteri ve virüsler karbonat ve tuzun etkin temizleyiciliği ile tamamen temizlenmiş şekilde uyuyacaksınız. Ayrıca ağız ve diş kokuları da önlenmiş olacaktır.

Diğer faydası mide ekşimesine iyi geldiğidir ayrıca karbonat cilt lekeleri tedavisi, cilt beyazlatma, ayak ve koltuk arası koku giderme gibi amaçlarla da kullanılmaktadır.

Karbonat saçlardaki yağlanmayı almaktadır. Özellikle ciddi derecede saç yağlanması olan kişiler saç köklerine biraz karbonat dökerek saçlarındaki yağlanmayı azaltabilirler.

Karbonatın iştah açıcı bir özelliği olduğu gibi mide ve bağırsak şikayetlerini önlemek için de kullanıldığı bilinmekte ve mide ekşimesine karşı iyi geldiği söylenmektedir.

Halı temizliği için bir iki avuç karbonatı halının her tarafına serpin ve 1–2 saat bekledikten sonra elektrik süpürgesi ile iyice süpürün. Halınızdaki o kötü kokudan gidecektir.

Buzdolabındaki kötü kokuyu gidermek için bir kâse karbonatı buzdolabının bir köşesine koyun. 4-5 günde bir karıştırın. Kötü kokuların gittiğini göreceksiniz.

Ayrıca karbonatın dolapta sakladığınız meyve sebzeler üzerinde koruyucu bir etkisi olacaktır.

Lavabo açıcı olarak karbonat kullanabilirsiniz. Bir su bardağı karbonatı lavaboya dökün. Üzerine 1 bardak sirke ilave edip 2 litre kaynar suyu lavaboya boşaltın. Tıkanan lavabo açılacaktır.
Kirli lavabolarınız için krem deterjanlar yerine limon ve karbonat kullanın. Lavaboya karbonat döküp limonla ovun. Hem kirlerin kaybolduğunu hem de parladığını göreceksiniz.

Dibi tutan tava ve tencerelerinize akşamdan karbonat döküp sıcak su ilave edin. Sabah temizlerken zorlanmayacaksınız.

Elbise dolabınızda rutubet ve küf kokusu varsa ve naftalin kokusunu da sevmiyorsanız dolabınızı bir köşesinde ağzı açık şekilde kavanozda karbonat bulundurun.

Karbonatlı suda ayakları bekletmek ayakta meydana gelen kokuları almaktadır. Aşırı derecede ayaklarınızda kokma meydana geliyorsa günde 1 defa olmaz üzere ayaklarınızı karbonatlı suda yarım saat kadar bekletin. Bir süre sonra ayaklarınızdaki kokunun yok olduğunu gözlemleyeceksiniz.

Çamaşır makinesinde kullandığınız deterjan miktarını yarı yarıya azaltıp gerisini karbonat ile tamamlayın. Çamaşırlarınız daha temiz ve kimyasal artıklardan uzak kalmış olacaktır.

Karbonatlı Su ile Zayıflama Kürü Nasıl Yapılır:

Karbonatlı su ile kilo verme kürü ne şekilde yapılır?

Bedenin asit seviyesini düşük  hale getiren karbonatlı su sayesinde zayıflama kürünün hazırlanışı son derece kolaydır. 1,5 Lt. Suya 1 şeker kaşığı karbonat eklenerek karbonat eriyene dek sallayınız ve taze olarak  4 Lt. Kadar tüketebilirsiniz.İsterseniz bu dozu 3 Lt ile de sınırlandırabilirsiniz.Yemeklerle birlikte su tüketmeyeceksiniz ve bunun yerine yemeklerden  otuz dakika önceye kadar karbonatlı su tüketip yine yiyeceklerden 1 saat sonrası  karbonatlı suyla kilo verme kürünü kullanmaya devam edeceksiniz.

Sabah saatlerinde aç bir şekilde yarım lt karbonatlı su tüketerek günü karşılayacağız ve 30 dakika sonra kahvaltı yapacağız. Bedenden ödem atmak ve şişliği atmak için de karbonatlı suyla kilo verme kürü emin olun işe yarayacaktır. Karbonatlı suyla kilo verenler 1 ay gibi bir sürede 5-7 kilo kadar zayıflamayı başarabildiklerini dile getiriyorlar.



                          


ingiliz karbonatı nedir,ingiliz karbonatının faydaları,ingiliz karbonatı fiyatı,ingiliz karbonatı nerde bulunur,ingiliz karbonatı nereden alınır,ingiliz karbonatı neye iyi gelir,karbonatlı su,karbonatlı su nedir,karbonatlı su nerede satılır,kilo vermek için karbonat,karbonatlı su nasıl hazırlanır,ağız sağlığına karbonat,karbonatın özellikleri,karbonat nelere iyi gelir,bilgi-eviniz,ingiliz karbonatını nasıl kullanmalıyım,ingiliz karbonatı nerelerde kullanılır,ingiliz karbonatı nerede satılır,ingiliz karbonatı yapımı,


0 yorum:

erol

Yorum Gönder

 
Top