Domuz Gribi Can Almaya Devam Ediyor :


SİVAS’ta özel güvenlik şirketi sahibi, evli ve 3 çocuklu Mustafa Atar (39), yüksek ateş şikâyetiyle 19 Şubat’ta Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvurdu.
20 Şubat’ta Atar’dan alınan kan örnekleri Ankara’daki Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı Daire Başkanlığı’na gönderilerek incelendi. Tetkiklerde Atar’ın kamuoyunda ‘domuz gribi’ olarak bilinen H1N1 virüsüne yakalandığı belirlendi. Yoğun bakıma alınan Mustafa Atar, önceki gün  yaşamını yitirdi. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, “Hastamızı çoklu organ yetmezliği ve sepsise ve akciğer yetmezliğine bağlı olarak kaybettik” açıklaması yaptı.

Şüpheli Hasta Sayısı Artıyor:

Sivas’ta 2 kişinin daha Domuz gribi şüphesiyle tedavi gördüğü bildirilirken, sağlık bakanlığı yetkilileri, “Türkiye geneli için bir şey söylemek için erken” dedi.

Solunum hastalığı olan domuz gribi, Türkiye’de ilk kez Mayıs 2009’da ABD’den İstanbul’a gelen bir turistte tespit edilmişti. Hastalık solunum yoluyla domuzdan insana ve insandan insana bulaşabiliyor. Hastalık, Türkiye’de 36’sı hamile 600’den fazla, ABD’de 6 bin 880 kişi, dünya genelinde ise 12 bin 799 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.

Hastane Başhekiminden Gelen Açıklamaya Göre:

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Faktültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe yaşamını yitiren işadamı Mustafa Atar'ın kendilerine 19 Şubat'ta akciğer enfeksiyonu ve buna bağlı bazı bulgularla müracat ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

''Biz hastayı görür görmez şikayetlerinden anladığımız için direk yoğun bakıma yatırdık. Yoğun bakımda hastanın şikayetleri daha da ilerledi. Genç hasta olması ve şikayetlerinin bu kadar hızlı ilerlemesi ve yapılan değerlendirmeler sonucunda hastamızda domuz gribi şüphesi düşünüldü. Hastamız zaten bu şüpheyle yatırıldığı için tüm tedbirler alınmıştı. Özel izole bir odaya alındı. Gerekli tüm tedbirler alındı. Zaten bu bölgede bu tür hastaları bizim hastanemiz kabul etmekte. Bu hastayla ilgili Ankara'ya gönderdiğimiz testlerin sonucu pozitif geldi. Ve sonuçta zaten hastamıza uygun tedavi uygulanmaya başlamıştı ama hastamızı, şikayetlerini giderek artmasına bağlı olarak yoğun bakımda mekanik vantilatör dediğimiz cihaza bağladık. Bu cihaza bağlandıktan sonra tüm tedavilere rağmen hastanın şikayetlerinin ve kliniğinin düzelmemesi, daha da ağırlaşması sonucu 1 Mart'ta hastamızı çoklu organ yetmezliği ve sepsise ve akciğer yetmezliğine bağlı olarak kaybettik." dedi.

Sağlık Bakanlığı ‘H1N1' Açıklamasını Yaptı

Ankara'da yapılan incelemenin sonuçları Sağlık Bakanlığı tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gönderildi. Raporda Atar'ın H1N1 virüsüne bağlı olarak çoklu organ yetmezliği ve akciğer yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Öte yandan genç iş adamının en son hastalanmadan önce uçakla İstanbul'a seyahat ettiği ve burada iş ortağının yanına Sakarya'ya gittiği öğrenildi. Atar'ın hastalanmadan önce yurt dışı seyahatine çıkmadığı en son 2010 yılında Çin'e seyahat ettiği öğrenildi.





domuz gribi,domuz gribi can aldı,domuz gribi gerimi döndü,domuz gribi nedir,domuz gribi nerede yaygın,domuz gribine yakalanan kişi,domuz gribi yaygın ülke, sağlık bilgileri,zaman blog,domuz gribi nedir,domuz gribi etkileri,domuz gribi etkeni,domuz gribi tedavisi,domuz gribi türkiye,domuz gribi tedavi yöntemleri,domuz gribi testi,domuz gribi tedavisi nasıl yapılır,domuz gribi aşısı,domuz gribi aşısı yan etkileri,domuz gribi aşısının zararları,domuz gribi aşısının semptomları,domuz gribi öldürür mü,domuz gribi çeşitleri,domuz gribi maskesi,domuz gribi virüsü,domuz gribi korunma yolları,

0 yorum:

erol

Yorum Gönder

 
Top